
Kabotaj Bayramı İskenderun’da Coşkuyla Kutlandı
Mavi Vatan’ın 99. yılında denizcilik gururu yaşandı
Hüseyin ZORKUN – HATAY – TEKHA
Türkiye’nin denizlerdeki egemenliğini simgeleyen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen törenlerle büyük bir coşkuyla kutlandı.
İskenderun Liman Başkanlığı ile Deniz Ticaret Odası iş birliğinde gerçekleştirilen kutlama programı, Hanife Uysal Okulu bahçesindeki çelenk sunma töreniyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Liman Başkanı Atilla Piralioğlu, “1 Temmuz, denizlerdeki bağımsızlığımızın simgesi. Kabotaj Bayramı’nın 99. yılını gururla kutluyoruz” dedi.
Törene İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Akyürekoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Şube Başkanı Kemal Kutlu, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Yarbay Onur Emir, Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık, Emniyet Müdür Yardımcısı Başkomiser Şeyma Cevizoğlu, üniversite öğrencileri ve sivil toplum temsilcileri katıldı.
Programın devamında İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri ile Sahil Güvenlik ekipleri, bando eşliğinde Balıkçı Barınağı’na yürüdü. Buradaki törende İskenderun Kaymakamı Muhammet Önder ve protokol üyeleri, deniz şehitleri anısına Mavi Vatan’a çelenk bırakarak duygusal anlar yaşattı.