İçişleri Bakanı Çiftçi: “Rotasını Kendi Çizen Bir Türkiye Var”

KONYA / TEKHA

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Türkiye’nin küresel dengeler içinde geldiği noktanın önemine dikkat çekerek, “Artık önünü göremeyen, istikametini dışarıdan belirleyen bir Türkiye yok; rotasını kendi çizen bir Türkiye var” dedi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, memleketi Konya’da gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Cuma namazını Kapu Camii’nde kıldıktan sonra Tarihi Bedesten Çarşısı esnafıyla bir araya geldi. Mevlana Müzesi’ni ziyaret ederek dua eden Bakan Çiftçi, AK Parti ve MHP İl Teşkilatlarına yaptığı ziyaretlerin ardından Gazzeli ailelerle iftar programında buluştu.

“Konya, Türkiye Yüzyılı’nın Taşıyıcı Sütunudur”

İftar programında yaptığı konuşmada Türkiye’nin savunma sanayinden sağlığa kadar pek çok alanda çığır açtığını belirten Bakan Çiftçi, Konya’nın bu vizyondaki rolünü şu sözlerle vurguladı:

“Son zamanlarda bölgemizde tırmanan hadiseler, dünyada hızla değişen dengeler, Türkiye’nin geldiği noktanın kıymetini daha iyi gösteriyor. Artık önünü göremeyen, hedefini başkalarının çizdiği, istikametini dışarıdan belirleyen bir Türkiye yok. Rotasını kendi çizen, ufkunu kendi büyüten bir Türkiye var. Savunma sanayinden yerli ve milli teknolojiye, sağlık sisteminden güvenlik altyapısına kadar pek çok alanda çığır açan bir Türkiye var. Bugün, Muhterem Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ikinci yüzyılımızın güçlü vizyonu olan Türkiye Yüzyılı hedefleriyle yol alıyoruz. Konya, bu vizyonda öncü şehirlerimizden biridir. Üretimde, tarımda, sanayide, ihracatta, inovasyonda, savunma sanayinde gösterdiği atılımlarla Türkiye Yüzyılı’nın taşıyıcı sütunlarından biridir. Hamdolsun Konya’mız da yerli ve milli üretime verdiği destekle, savunma sanayi ihracatında Türkiye’nin en fazla ihracat yapan dördüncü ili konumunda bulunuyor. Bu başarı, alın terinin, aklın, disiplinin, teşebbüs ruhunun eseridir. Bu saatten sonra bütün enerjimizi büyümeye, kalkınmaya, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmeye harcayacağız.”

“Suçla Mücadelede Teyakkuz Halindeyiz”

Huzurun tesisi için güvenlik güçlerinin aralıksız çalıştığını ifade eden Bakan Çiftçi, önleyici güvenlik anlayışına dikkat çekti:

“İçişleri Bakanlığı olarak, Muhterem Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı, huzurun yüzyılı yapmak için gece gündüz çalışacağız. Bize emanet edilen sorumluluğu daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Suç ve suçluyla mücadelede, polisimizle, jandarmamızla, sahil güvenliğimizle her an teyakkuz halindeyiz. Önleyiciliği esas alan bir anlayışla hareket ederek, suç oluşmadan tedbir almayı temel ilke haline getireceğiz.”

Dijital Tehditlere Karşı “Yapay Zeka” Kalkanı

Teknolojik imkanları siber suçlarla mücadelede etkin kullandıklarını ve özellikle gençleri sanal dünyanın risklerinden korumayı hedeflediklerini belirten Bakan Çiftçi, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Teknolojinin hızlı gelişimi, suçun dijital alanda daha süratli yayılmasına zemin hazırlıyor. Biz de mücadele sahamızı genişletiyoruz. Başta yapay zeka olmak üzere yerli ve milli yazılım sistemleriyle siber güvenlik kapasitemizi artırıyor, dijital tehditlere karşı güçlü bir güvenlik kalkanı kuruyoruz. Bilhassa çocuklarımızın ve gençlerimizin yoğun kullandığı, zaman zaman paralel bir dünya gibi işleyen sanal alemin risklerini azaltmak, bağımlılık ve suç ağlarını dağıtmak için yoğun bir mesai yürütüyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye idealine emin adımlarla yürürken, teknolojinin doğru kullanımını güçlendirerek, gençlerimizin zehirlenmesine, suça teşvik edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Allah’ın yardımıyla, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bu mübarek vatan toprağı her geçen gün daha güvenli, daha huzurlu olacaktır.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu