Gaziantep’te 10 Yaşındaki Onur 3 Gündür Kayıp! Arama Çalışmalarında Seferberlik!

ABDULLAH SOLMAZ-GAZİANTEP/TEKHA

Gaziantep’in Araban ilçesinde 3 gün önce kaybolan 10 yaşındaki otizmli Onur Özdemir için başlatılan arama çalışmaları geniş bir alanda sürdürülüyor. Murat ve Aynur Özdemir çiftinin çocukları Onur, 24 Mayıs’ta kırsal Hasanoğlu Mahallesi’nde, Fırat Nehri’ne yakın bir fıstık bahçesinde kaybolmuştu.

Sarp Arazide Zorlu Arama

Bölgenin sarp kayalıklar ve dağlık alanlardan oluşması, ekiplerin çalışmalarını oldukça zorlaştırıyor. Yaklaşık 60 kilometrelik alana yayılan aramalarda AFAD, jandarma, Polis Arama Kurtarma (PAK) timleri, köy korucuları, belediye personeli ve gönüllü arama kurtarma ekipleri görev alıyor.

Araban Kaymakamı: “Sahada Bini Aşkın Kişi Görevde”

Arama çalışmaları hakkında bilgi veren Araban Kaymakamı Özgür İşçimen, üçüncü günde de çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti. Fırat Nehri’nde hem su üstü hem de su altı aramalarının sürdüğünü ifade eden İşçimen, şu açıklamayı yaptı:

Profesyonel ekiplere destek olarak sahaya çıkan gönüllü vatandaşlarımızla birlikte görevli sayısı bini aştı. Arazinin engebeli yapısı aramaları zorlaştırıyor ancak eğitimli ekiplerimiz bu zorlukları aşıyor. Tüm ihbarları anında değerlendirip müdahalede bulunuyoruz.”

 

Onur İçin Zamanla Yarış Sürüyor

Otizmli olması nedeniyle iletişim kurmasının güç olabileceği değerlendirilen Onur Özdemir’in sağ salim bulunması için çalışmalar hassasiyetle yürütülüyor. Yetkililer, vatandaşların bölgeye gelerek çalışmalara zarar vermemeleri ve resmi görevlilerin yönlendirmelerine uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Aile Endişeyle Bekliyor

Gözyaşları içinde çocuklarından gelecek bir haberi bekleyen Özdemir çifti, yetkililerden ve halktan dualarını eksik etmemelerini istedi. Aileye psikolojik destek de sağlanıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu